assalamualaikum,hye2...blog nih tak la secantik blog korang,jadi tak mau kutuk2 k...pa2 pun sebelum korang keluar,follow please !!

Thursday, 19 July 2012

KeCeWa(MiNaH SeNgEt-GiLa InTeRnEt )

Assalamualaikum,hyep korang...sehat?? alhmdulillah...dh lma ayu xupdte blog nie !!! ari nie nk updte apa ye?? hurm ( sdng pk ) ha....mri kita bca rmai2 !!! Hancur lluh aty ayu apabla smua yg d'rncangkn x mnjdi...Benar kta peptah "kita hny mmpu mrncang, Tuhan yg mnentukan ". Semak jga otak m'mkirkan pnylesaian..Namun , ayu ttap hmpa b'sulam daku.Dlam keadaan begini , tkda apa yg dpt d'lkukan melainkn REDHA. Dalam tempoh ssesak nfas ni , cuba korang b'pling & amati , siapakah insan yg t'dkat yg sllu ada untk mmbri skongan ?? Jwpannya mngkin klise , tpi siapa lagi klu bkan ibu-bpa & rkan2 seangktan , kan ???
prjlanan idop mnusia x sllunya indah. K'kecewaan 2 psty dtang brtandang saat kita sdg brsenang-lenang. Brhrap pun pyah , x brhrap pun sma.... Knpa mnusia sllu suka m'mentingkan dri ?? smpai saat ni ayu msih lgi ter-cri2 jwpan yg psty. Tmbah2 pula , mnusia yg sllu bkin onar 2 dh agk brusia...Ckup akal fkiran , shat tbuh bdan. X bnyk yg ayu mnta , sila hormati msa org lain...Tu je !! X ssah pun kan ?? jgn sbb kita asyk terhegeh2 melyan khendak sndry , msa org lain kita pijak2....

Buntu...Mahu mmbatukan dri , ayu ada prsaan. Pada korang , sikap hormat-mnghormati tu bkan plihan taw , ia adlah ssuatu yg WAJIB...Pksalah dri korang untk brsbar , andai tu je plihan yg ada. Biar aty berbekas luka , jnji korang tak d'tuduh mnusia hina yg tahu btas. Tak kisahlah yg brslah tu org yg lbih tua , trima je lah seadanya. Semoga ada hikmah di sebalik smua prkara yg brlaku nie !!


     

No comments:

Post a Comment